lenaliljegren

Alla inlägg under december 2017

Av Lena Liljegren - 21 december 2017 09:14

Idag den 21/12 infaller vintersolståndet, alltså årets mörkaste dag, 17.28 ikväll. Sen står det lite still ett par dagar sen går vi mot ljusare dagar igen 🌞.underbart vi behöver verkligen mer ljus. 

Förr sa man att det var den dagen den övernaturliga makten hade fri lejd att ställa till djävulskap. Men det får vi hoppas bara är en myt...

En vän till mig skrev så här på sin facebook sida idag.
Vintersolståndet infaller idag 21/12 2017 17.28
Vilket innebär att årshjulet är till sin ända.
Den mörkaste punkten är nådd och nu kan det bara bli ljusare igen.
Tid och rum kommer dock att stå stilla i 3 dagar innan det vänder igen.
Det är nu den magiska portalen är öppen!
Dags att göra reflektioner och bokslut för att rensa ut det gamla i våra liv som inte längre tjänar oss och som vi inte behöver på vår fortsatta resa.
Därefter är det dags att i tacksamhet drömma stort och bjuda in det nya vi vill ha i våra liv!
Jag önskar er alla ett bra slut och härlig början i denna magiska tid, då allt är möjligt 💕

Bra skrivet så nu ska det gamla rensas ut och in med nytt....

Blev så glad för jag skulle jobba imorgon men mår inte så bra, fortfarande huvudvärk och känner mig allmänt kass. Hade jätte ångest för brukar aldrig avboka något jobb som jag bokat, men nu skrev hon som håller i det o sa att det inte var någon fara att jag skulle krya på mig, och önskade mig dessutom mig God Jul o Gott Nytt År.
Blev så glad eftersom jag trodde hon skulle bli arg och förbannad på mig.

Faktiskt första gången jag avbokar något jobb, är väldigt plikttrogen :) Men när man ska jobba hos den kvinnan måste man va på topp och absolut inte sjuk, hon är nämligen livrädd för att bli smittad.

En annan roligt grej är ju att Nylander är klar för JVM, dom sa det precis på nyheterna 👍var ju länge osäkert om Buffalo skulle släppa honom, men nu har dom äntligen gett klartecken 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪 Heja Sverige. Idag spelar dom träningsmatch mot USA, det blir ju en betydligt tuffare match än den mot Danmark, då får vi se lite hur dom står sig mot topp lagen, spännande. 

Av Lena Liljegren - 20 december 2017 22:57

Mår inte hundra, huvudet bultar o känner mig lite låg. Men blir kanske bättre efter en natts sömn. Skrev och avbokade mitt arbete på fredag, känner helt enkelt att jag inte orkar, känner mig inte frisk. Bara att hoppas att jag vaknar o känner mig lite bättre imorgon.




Nej blir inte mer bloggande idag.....
Måste sova !!!!

Av Lena Liljegren - 20 december 2017 12:47

  Vet faktiskt inte vad fiket heter, men ligger vid Maxi i Ängelholm. Mycket trevligt och gillar verkligen deras inredning. Det är lite av dessa fik som jag saknar i Toronto.
Tror detta "fikande" är väldigt svenskt. Typ det här mysiga med sköna fåtöljer o lite hemkänsla, är nog väldigt ovanligt i både Kanada o USA. Kanske något man skulle starta "overthere" men nej, ska jag flytta tror jag att det ska vara till ett land med lite trevligare klimat. Håller fast vid mitt Bed and Breakfast i kanske Portugal....

Vad som även står på min önskelista är att åka på en yoga / hälso resa. Där man utövar yoga o äter nyttigt, gärna även det i något varmt land. Har kollat lite, men ska man åka ska det verkligen vara något bra. Betalar hellre något mer bara jag vet att det är bra.

För nu känns det som min hockey epok är slut, inte riktigt naturligtvis men kommer inte alls var som innan. Mitt mission inom hockeyn är slut....och lyckades ganska bra tycker jag 😂

Nu måste jag köra o städa hos nästa dam ❤️

  

Av Lena Liljegren - 19 december 2017 22:00

  Idag gick jag in till stan och träffade Eva för en fika på Expressohouse, mysigt att snacka lite. Bra o gå fram o tillbaka, då får jag motion samtidigt. Varannan dag försöker jag gå kombinerat med att springa, är inte alls lika hysterisk längre med mitt springande. Känner ju att kroppen inte mår så bra när jag springer varje dag o så långt. Får hitta andra träningsformer, lite styrketräning och lite yoga och sen promenader, kroppen gillar det bättre.

Nu väntar jag mest på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp tvätten. Ska lägga mig tidigt idag för imorgon måste jag åka 08.30 Hade det inte varit för att jag verkligen gillar mina damer så hade jag nog avslutat min städning Ängelholm. Är lite långt att köra, 5,5 timmars jobb och tre timmar i bilen känns ju lite onödigt. Men förhoppningsvis så får jag eller rättare sagt Timme lägenhet snart o då slipper jag detta körande.

Får väl rätta mig lite, det blev 13 - 1 igår i matchen mot Danmark, tror jag skrev 10 - 1 sen när jag nämnde länderna som var att räkna med detta JVM så glömde jag Ryssarna, som naturligtvis är livsfarliga och säkert oxå räknar med att ta medalj. Ja det ska bli spännande och hoppas så att Sverige gör ett kanon VM o kommer hem med en medalj, guld blir svårt med ett brons kanske.

Nu ska jag gå ner o se om maskinen är klar sen ska jag faktiskt hoppa i säng.


Nu har jag lärt mig att ha med lite bilder, kanske inte den bästa men det är jag just nu, och man kan ju inte alltid va på

topp 😂✌️Men ler så ni ser att jag har ALLA tänderna nu.... 👍

Av Lena Liljegren - 19 december 2017 09:45

En kopp sol dryck o litet slö tittande på Nyhetsmorgon så börjar min morgon idag 😀

Såg att Juniorkronorna vann träningsmatchen mot Danmark med 10 - 1 !!! men det är inte dessa matcher som gäller, o Danmark är ju inget topplag i detta JVM direkt.

Tycker det är jobbigt när dom skriver att Sverige är så bra och kan gå hela vägen....
Sen gör dom inte det är helt plötsligt är det ett fiasko, så typiskt media. Tänk att Sverige ändå slåss om medaljerna med de stora nationerna som USA o Kanada, ganska imponerande av ett så litet land även Finland har ju alltid väldigt bra lag. Ja det brukar väl stå mellan de fyra lagen.
Ska verkligen bli spännande att va på plats, om en vecka är vi va i Buffalo o kollar på första matchen mot Vit Ryssland, bör bli vinst där annars är det ett "fiasko" för media igen.

Lite nervös är jag, för vi ska hyra bil och sen bila till Buffalo från Toronto. Det var ju 25 år sen jag körde bil i USA. Och helt ärligt räknar jag inte mig som en suverän bilkörare, inte dålig så men kan bli lite "stirrig" ibland om det är mycket trafik och när jag inte vet var jag ska. Men Anthony för köra, eller vi kör kanske halva vägen var. Det går säkert bra, vi får ha gott om tid o ta det lugnt och försiktigt. Eventuellt tänkta vi ta en tur tur l Nigara falls oxå, bör väl se det när vi ändå är där.
Ja nu är det mindre än en vecka tills vi reser, o snart träffar vi Timme igen ❤️
Nu ett sms från Anthony, vill att jag ska sätta på kaffe och då gör jag det naturligtvis.

Klockan 14.00 är det dags för en liten fika med Eva, våra grabbar har spelar hockey ihop i KIK, det är så vi lärt känna varandra, o vi träffas lite då o då för o fika o snacka lite, trevligt.
Måste nog försöka hitta någon som kan klippa mitt hår, ser verkligen gräslig ut och måste sätta upp det om jag ska träffa folk, lite tråkigt.
Var nog över ett år sen jag klippte mig sist, när min fantastiska vän o otroligt duktiga frisör, Jeanette flyttande till Växjö så blev det ingen ordning alls. Kan ibland vara svårt att hitta någon duktig o som man trivs med. Det första Jeanett tittade på var kvalitén på håret o avrådde om man tänkt slinga o färga om hon inte tyckte det var bra för håret. Dessutom är hon även konstnär och det är en fördel tycker jag, klippa hår är ju lite av en konst faktiskt.


Nu ska jag äta min gröt 🌟

Av Lena Liljegren - 17 december 2017 20:05

Ja då var snart även söndagen över.  

Är i Ängelholm och jobbar, tittar just nu på Bingolotto, verkligen inte mitt favoritprogram tycker det är riktigt tråkigt.
Innan kollade vi på simningen, det var verkligen bra. Vilken helt otroligt tjej, Sarah Sjöström !!!! blev riktigt imponerad, och när dom vann stafetten oxå helt otroligt, nej heter inte stafett 😂 finns ju ingen stafettpinne heter lagkappen eller 🤔har aldrig hört det förr. Sen gav hon dessutom gav hon bort sin guldmedalj till en överlycklig tjej, som blev helt stum av lycka. 🥇🥇🥇 tre guldmedaljer för Sarah !!! 

Ja en annan är helt uppslukad av hockey, så man glömmer lite bort alla fantastiska idrottsmän/kvinnor vi har i Sverige, och återigen Sarah Sjöström hon är ju verkligen en riktig stjärna 🌟

Längtar till imorgon då jag ska luncha med Mia och eventuellt Tina. Ska sen till tandis igen, sista gången på ett tag hoppas jag. Men är riktigt nöjd med min nya tand. På onsdag ska jag återigen till Ängelholm, ska julstäda till mina damer då, sen ska jag jobba igen på fredag....sen är det Toronto och två veckors semester 👍och JVM 🇸🇪


Igår skickade min rara omtänksamma systerdotter ett sms 💕


Hej älskade familj och släkt,

Hoppas ni alla har en härlig lördagkväll! Jag vill bara skicka en liten påminnelse att om ni inte har gett en slant till musikhjälpen i år så snälla gör det. Årets tema är "Barn är inte till salu". Eftersom fyra barn i minuten säljs i sexhandeln världen över. Eftersom sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri. Eftersom barn som dras in i sexhandeln får men för livet. Det är spädbarn från TVÅ månaders ålder som VI kan rädda från att bli sexuellt utnyttjade!

Swisha 90 1950 6. Märk din inbetalning med referens: MH2017.

Ring:
Ring 099 - 90 100 för att ge 100 kr
Ring 099 - 90 300 för att ge 300 kr
Ring 099 - 90 500 för att ge 500 kr

Massa kramar ❤️

/Lize


Det gjorde faktiskt så att jag ringde in en slant, tänker på de barn som istället för att förväntasfull sitta o vänta på tomten sitter inspärrade bakom galler och blir såld till någon sjuk jävel 😡 Fruktansvärt vilken orättvisa det finns i världen och vad många barn istället för att tas om hand av vuxna utnyttjas av vuxna människor. Faktiskt så man knappt orkar att tänka på det....men vi måste vi kan inte bara låtsas som allt är som det ska ❤️❤️❤️

Av Lena Liljegren - 16 december 2017 17:57

För ett par dagar sen ringde dom från, ja vet inte riktigt men tror det var TV 4 sporten, dom frågade om jag hade lite bilder på Timme när han var liten, hon frågade oxå hur han var som liten om brorsorna o lite sådant. Ja när jag väl kommer igång så är jag lite svår att stoppa....pratglad som jag är, får jag dessutom prata om mitt favoritämne mina barn, ja då är jag dessvärre svår att stoppa 😂Fick ju nu anstränga mig o hålla mig tillbaka något, insåg ju att hon hade ju kanske 20 st till att ringa, och om alla är lika pratglada som mig och skulle snacka om sina "små älsklingar" så skulle stackaren inte hinna något annat tills den 26'e då allt drar igång.

Sa till Anthony att jag även sagt att dom fick väldigt gärna intervjua mig på plats eftersom vi skulle va där, vilket jag naturligtvis inte sa. Stackars Anthony såg helt skräckslagen ut innan han förstod att jag skämtade. Stackars barn jobbigt för dom att ha en lite för översocial mamma, men jag är även en snäll och väldigt omtänksam mamma, hoppas det överväger min pratglada sida 😁


Man hamnar nästans en helt annan värld när man börjar gå igenom bilder på när barnen var små, dessa helt underbara små människor som kunde driva sin stackars mamma till vansinne, men som jag älskade och naturligtvis älskar över allt annat. Satt i timmar försjunken i bilder.....❤️❤️❤️❤️


Kom ihåg något min helt underbara fantastiske systerdotter sa när hon väntade sitt andra barn, lilla Albin. I bland undrar jag om jag verkligen kommer att kunna älska ett barn till så mycket som jag älskar Alma. Naturligtvis bedyrade jag att det var jag alldeles säker på att hon kunde. När sen lilla charmtrollet Albin föddes, så insåg hon att man hade tillräckligt med kärlek för ytterligare ett barn, ja säkert för hur många barn som helst. 


Har varit ute o gått/sprungit i en timme idag, eller inte riktigt men det blev över 5 km iallafall. Nöjer mig med det får kanske inse att man inte är 25 längre och får kanske hitta andra träningsalterativ inte hålla på att springa i timmar.... 🤔 

Nu måste jag tänka på vad jag ska äta 😀

Ha en underbar lördag 😘 Imorgon ska jag bege mig till Ängelholm för lite jobb, slutar på måndag 11.00 då är det FIKA ☕️ o då kanske jag till och med får träffa två av mina kära vänner Mia o Tina ✌️ Kan inte bli en bättre måndag ❤️

Av Lena Liljegren - 16 december 2017 10:18

Ont i huvudet, så jobbigt. Det är inte så ofta men ibland slår det på. Tänker på dom som lider av migrän och förstår vilket helvete dom måste ha.

Igår var det jobb i Brösarp och en del massager, helt okej att massera bara det inte är hela dagen. Då börjar jag tycka det är tråkigt blir då okoncentrerad och då gör jag säkert inte ett bra jobb heller.

När jag kom hem vilade jag lite för 01.05 var det dags för hockey. Kollade  på första o andra perioden sen orkade jag inte mer. Men det blev vinst för Marlies  med 3 - 2 , i en intervju med Timothy efteråt, fick jag veta att han ska släppas av vid Nigara på vägen hem från Buffalo för att förenas med JVM laget 🇸🇪 Bra med intervjuerna så man för veta vad som händer 😂 Han är inte så bra på att informera sin mamma, tror inte han tycker det är så viktigt. Kanske med all rätt igentligen, så jäkla viktigt är det inte. Det viktiga är att vi är där på plats och att han mår bra, mår han inte bra vet jag att han hör av sig, så det är faktiskt bra med tystnad 👍

En vän berättade att hon följde Paolo på Instagram, så jag har oxå gjort det ett tag. Han skrev något riktigt bra igår

Vi slutar inte träna för vi blir gamla

Vi blir gamla för vi slutar träna 👍

 

Bra Paolo det stämmer verkligen bra 🙂 Så är det bara att ut o gå en runda och lite yoga 🤔

Presentation


Ett av dom mest spännande ögonblick i mitt liv och det fick jag uppleva med de grabbar som betyder absolut mest för mig ❤️

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards