lenaliljegren

Alla inlägg under augusti 2017

Av Lena Liljegren - 25 augusti 2017 22:07

Ja då var denna kväll slut, ätit gott på Sikrot, men Timme stack efter en stund, sista kvällen med "boysen" 😊 o det får man ju axeptera, även om han är uppväxt i Kristianstad så är det Ängelholm som är hemma för honom. Nu är det dags att koja, blir en tidig lördag morgon, o T har inte packat är 🤔 fick ändå ett par timmar med honom ❤️ Ja som sagt barnen har vi bara till låns ❤️ o det är ju faktiskt så det ska va, fast så tufft att släppa den minsta....o det är ju för sent att skaffa fler 😂 

Så nu är det så....bara att axeptera, barnen är stora o klarar sIg utan sin mamma 😯

Får väl vänta o se om man får några barnbarn att skämma bort istället 😜

Av Lena Liljegren - 25 augusti 2017 14:41

Vilken kvinna, 105 år o bloggare 👍 Helt underbar människa, ni bara måste lyssna på henne. Idag hade jag henne i lurarna när jag sprang, o rundan gick ovanligt fort idag. Hennes uttryck "det gäller att inte gamla till sig" är ju så klockrent. Hon hade det tufft i sin barndom men tar igen det nu, så återigen man kan verkligen inte sluta leva för man blir äldre, tvärtom det är ju nu man kan börja leva.


Jag älska att resa o blir väldigt rastlös när jag känner mig fast i något, gäller både jobb o förhållande. När jag fick min första tillsvidareanställning, på gamla Eriksson (sedan Nolato) de andra som fått samma besked var överlyckliga, kände jag bara paniken komma och funderade på hur jag skulle ta mig ut detta. Det löste sig för det dröjde ju inte länge förrän dom permitterade oss igen o jag kunde pusta ut. 


När jag mist lilla Andrew och jag blev gravid med Anthony så bestämde jag mig för att stanna i Kristianstad, det var meningen att vi skulle flytta tillbaks till Santa Barbara, men det blev aldrig så. Barnen var små o ville inte flytta runt med dom. Timothy föddes och jag o Alex (pappan) hade något märkligt distansförhållande, o det hände en del saker (som jag inte tänker gå in på här) som gjorde att han var från barnen väldigt mycket.


När Timothy föddes (kejsarsnitt) så åkte han tillbaks till Danmark, där han bodde o jobbade, samma dag, o jag fick lura läkaren att jag hade hjälp hemma för annars ville han ju inte skriva ut mig, fick ju inte lyfta. Men jag var ju tvungen att ta hand om mina andra två killar som var hos en kompis till mig, jag blev hämtad av min vän, men då hade Alex lyckats ta med sig nykeln till lägenheten så jag kom inte in 😂 det slutade med att han fick sätta sig på tåget till Kristianstad hoppa av o lämna nyckeln o sen åka tillbaks Köpenhamn igen. Han låter verkligen hemsk, men det är han inte, bara väldigt speciell och tänker inte riktigt som andra alltid 😀 


Tänker på detta ibland när jag ser hur allt har ändrats, nu gör pappan precis lika mycket som mamman, föda får kvinnan göra själv, men annars ska det vara helt jämställt. 

Men vad jag igentligen skulle komma till var att jag bestämde mig för att bo i Kristianstad tills barmen flyttat, sen skulle jag fundera över mitt liv.....o här är jag nu 😊 

Nu ska jag lägga mig i badet o fortsätta fundera, älskar o bada 😇


Har ju lovat mig själv att inte skriva om det som hänt utan det som ska hända, men hela tiden kommer jag på något sätt ändå tillbaka till det som varit, ska bättre mig på det. 

Om ett par timmar ska vi ut o äta med Timothy, sen upp tidigt imorgon för att åka till Kastrup för o vinka av honom ❤️ ingen aning om när jag får träffa honom igen. 

Tur att Anthony kommer tillbaks om ca en vecka ❤️ tur man har tre barn 💪 Åker en så kommer en annan tillbaks 🖤

Av Lena Liljegren - 25 augusti 2017 11:02

Slutat jobba nu 👍 Värmde  lasagne till kombinerad frukost / lunch, oftast är jag nyttig men absolut inte alltid, och känner jag för något gott så äter jag det. Men mina joggingrundor tummar jag inte på, o det är min räddning, för älskar att fika med mina vänner ☕️ o då tänker jag inte på vad jag äter och älskar choklad, allt med choklad....

Så jag motionerar hellre regelbundet o äter vad jag vill, än att jag ska följa någon dum diet. Men oftast så gillar jag nyttigare mat mer än onyttig mat.

Nu är det snart dags för att ut o springa 👍😀

Av Lena Liljegren - 24 augusti 2017 13:43

Sådär jag nu är jag klar med allt 👍 handling, städning och maten 😊 nu en snabb kopp kaffe och en knäckemacka med honung, älskar honung, det är nog min tyngsta last, honung o choklad det kan jag inte leva utan, kan kan jag ju förstås men vill helt enkelt inte....o är det inte värre laster så tycker jag det ä okej. 


Mina barn tycker att jag använder på tok för mycket smilisar😊Okej, men jag tycker det är så roligt med "pussgubbar" o andra roliga symboler. En gång skickade Wille en älg till mig i ett meddelande, lite trevligt tyckte jag, men tydligen var det ironiskt menat, vilket jag inte fattade. Men jag tycker det är trevligt med pussgubbar och små hjärtan, blir ju själv så glad om mina barn skickar en pussgubbe, men det händer inte allt för ofta. Men kanske man är lite frikostig med det ibland 🤔men mina vänner är lika glada som jag vid alla dessa smilisar, så det kanske är något med vår generation. 


Fick precis ett sms från Timmes agent, han frågade hur det kändes nu när Timme skulle åka till Toronto igen, kände efter innan jag svarade, men kom fram till att det kändes bra. Det är väl detta livet går ut på, att våra barn ska bli självständiga o flytta hemifrån. Sen ska jag väl villigt erkänna att hade han velat att jag skulle flytta med så hade jag glatt packat väskan med en gång 😂 För visst vill man fortfarande vara liten behövd, numera blir man ju nästan lycklig om dom frågar om man kan laga lite mat till dom. 


Men som jag skrev till Martin (agenten) Idag har jag varit ute o sprungit sen satt jag på balkongen åt frukost o läste en bok det hade jag inte kunnat för 15 år sen, så var tid har sin tjusning gäller bara att förstå det o sätta värde på sin nyfunna frihet att bara ha sig själv att tänka på, och att ha vuxna barn o vara 50 + känns förbannat bra !!!! 

Nej nu är det dags att att börja jobba 😘

Av Lena Liljegren - 24 augusti 2017 10:58

En underbar dag, varit ute o sprungit o sitter nu på balkongen och äter frukost. Lyckades återigen radera allt jag skrivit, ja jag loggades helt plötsligt ut o sen var allt jag skrivit försvunnit, blir TOKIG men det hjälper ju inte. 

Hade en jobbig dag på jobbet igår o var inte hemma förrän 23.00 i Ängelholm, men det tar ju oxå sin lilla tid att köra hem....oj nu råkade jag spilla kokosolja på min mobil, man ska inte äta och blogga samtidigt. Ja det känns som detta inte är min dag, fick ett samtal o det gick inte o höra vad personen sa !!!! Tja det var den telefonen det, men har jag hörlurarna på så går det att höra. Men men som jag alltid säger "kunde varit värre" mina barn är så trötta på det uttrycket, men vi som varit med om riktiga trauma i våra liv, som när jag miste lilla Andrew, så VET jag att en telefon är bara en telefon o kan ersättas, fast tråkigt ändå naturligtvis. 

Men som sagt var jag älskar denna tiden o har alltid gjort, sommaren är över o alla "måste" försvinner på något sätt när hösten börjar närma sig.


När barnen var små hade jag ständigt dåligt samvete under sommaren, ville ju att dom skulle ha en sådant där fantastiskt sommarlov, som man trodde att de allra flesta barn hade. När grannen började packa sin fikarväska 09.00 för att bege sig till havet, så kändes det som jag oxå var tvungen att åka.  Men jag är verkligen ingen som gillar att ligga vid stranden en hel dag, ett par timmar sen räckte det för mig. 

Men även om jag långt ifrån var den perfekt mamman så tror jag att mina barn trots allt hade det ganska bra, dessutom är jag ganska säker på att den perfekta mamman inte finns, kanske i Madicken, men inte i det verkliga livet.


Det bästa med att va en ensamstående mamma var att jag aldrig bråkade med någon, det var ju bara jag, när jag frågade min äldsta grabb om han hade velat att jag o pappa skulle bott ihop, blev han nästan förskräckt, nej det ville han verkligen inte, tyckte det var mycket lugnare när det bara var jag, o dom andra var så små så dom kommer inte ens ihåg hur det var. Barnen bodde o var hos mig, hälsade på pappan i Stockholm ett fåtal gånger, men det rann ganska snabbt ut i sanden, tror han tyckte det var för jobbigt o barnen hade inget intresse av det. 

Men ibland fick kanske Wille agera vuxen, då det var han jag frågade var han tyckte i många frågor som man kanske skulle frågat en pappa eller iallafall en vuxen. 

Jag lovade mina barn att jag inte skulle flytta ihop med någon annan så länge dom var små, o det gjorde jag aldrig, men det klart dom killarna som hade lust att dejta en ensamstående 3 barnsmamma växte ju inte på träd direkt. Dessutom hade jag inget intresse av det heller, hade ju mina barn o det räckte för mig. 


Tycker att vi vuxna är ganska egoistiska, många gånger hinner men ju knappt separera förrän man presenterar en "ny"  familj för sina barn, som man sen mer eller mindre begär att barnen ska älska lika mycket som man själv. Men barnen har ju inte alls fått välja, och försök själv att leva med människor du inte alls gillar, och bara för mamma o pappa älska den personen är det ju inte säkert att barnen gör det. 


Deras pappa träffade en annan ganska snabbt, ja vi hade faktiskt inte riktigt separerat, fast vi hade nog inget riktigt förhållande heller om jag ska va helt ärlig, han var bara hemma på helgerna, ja vi har nog faktiskt inte bott ihop sen vi miste lilla Andrew. För då bodde vi ju i USA o sen flyttade jag hem, ett under att jag lyckades få två barn till med honom vi träffades ju knappt 😂😂 o det måste jag säga att jag verkligen lider med dom som försöker få barn utan att lyckas. När vi mist Andrew så var jag helt besatt med att bli gravid igen, köpte stickor för att kolla när jag hade ägglossning gogglade allt om hur man enklast bli gravid, bröt ihop varje gång jag fick mens, båda gångerna 😜 Blev nämligen gravid redan tre månader efter Andrews död. 


Nu är det dags att beta av några måsten på min lista innan det är dags att jobba 😊


Av Lena Liljegren - 22 augusti 2017 22:31

Är nu tillbaka i Kristianstad, ska jobba imorgon ganska tidigt på Brösarp's Spa, så valde att köra till Kristianstad idag så behöver jag inte köra så tidigt imorgon. Trodde att denna vecka skulle bli en lugn o skön vecka, men det kan ändras snabbt, helt plötsligt är jag bokad både i morgon, torsdag och söndag men det är på olika ställen så det är okej. Det är lite så att vara timanställd. Helst hade jag bara varit ledig....bloggat, fikat och ut o sprungit precis som idag 😋men  pengar måste man ju ha och aktierna lär jag ju inte bli rik på om det fortsätter så här 😕.


I natt får jag sova i min bäddsoffa, har för tillfället alla rum uthyrda och ett är städat o klart för den Italienska turisten som kommer i morgon, kunde ju sovit där men då måste jag ju bädda rent igen o det pallar jag inte.


Ja imorgon lär det inte bli något bloggande för först jobbar jag, troligen till 20.00 sen tar det mig ca 1.45 timmar innan jag är tillbaks i Ängelholm igen, o känner jag mig själv rätt så är jag helt slut då....på torsdag är det jobb i Ängelholm tills på fredagen, men sen är jag ledig lite och kan njuta o finns säkert tid att blogga lite, tycker det är så sanslöst kul 😀 Nu är det läggdags 🖤

Av Lena Liljegren - 22 augusti 2017 13:33

Det jobbiga med ADHD är att hjärnan inte riktigt hinner med, bara denna vecka har jag glömt plånboken två gånger när jag skulle till affären o handla, det är så snart jag är lite uppstressad som det händer, o allt tar ju då mycket längre tid😥Dessutom måste jag hela tiden gå tillbaka, hänga upp jackan, hänga upp nycklarna ställa undan o plocka undan. Som en vän en gång påpekade, " på ditt köksbord ligger allt, strumpor, påsar, almanackor ja listan kan göras lång, o när bordet skulle användas till det bordet var avsett till att göras, samlades alla sakerna o hamnade kanske i sängen......så varför inte lägga sakerna där dom ska va med en gång, ja o dessvärre så har jag inget bra svar på det, men ni ska veta att jag kämpar med det VARJE dag !!!! 

Har varit på stan, besökte bibblan o lånade en bok ( älskar att läsa o det kan man unna sig nu när barnen är stor) dessutom var jag en liten sväng på Åhléns sen ICA för att inhandla lite mat till ikväll, blir lasagne tror jag, länge sen jag gjorde det, o dessutom kan Timme även ha det imorgon om han vill. Sist ett snabbt besök på Ängelholms äldsta bageri för att inhandla en helt otroligt god tryffelbakelse 👍 som nu intas på balkongen med min första kopp kaffe 😊Alla mina ärende tog ca 1 timme, älskar Ängelholm ❤️ Nu ska jag ägna mig åt mitt kaffe o bläddra igenom den nya IKEA katalogen som damp ner, kl 14.00 är det tvätt tid 👍

Det är så här livet ska va 😘......bara mina aktier kunde  stiga  istället för att sjunka, men man kan inte begära allt 😜

Av Lena Liljegren - 22 augusti 2017 09:01

Jag har bestämt mig för att fixa min tand, helt plötsligt så flög tanden ut när jag rensade tänderna med tandtråd. Helt förskräckt försökte jag trycka det den igen, naturligtvis så gick det inte. Detta var nu säkert 7 år sedan, men hade då ingen möjlighet att bekosta en ny, kostade ju massor 😕 Fina tänder är ju tyvärr en klassfråga, långt ifrån alla har råd o lägga över 20 000 kr på att fixa en tand, lite trist men så är det.

Men nu har jag fått lite pengar av min mammm o så när min nya trevliga tandläkare här i Ängelholm frågade om jag inte funderade på att fixa tanden så bestämde jag mig hastigt o lustigt för att göra det. Så dom har opererat in ett stift som dom sen ska bygga upp en krona, som sen min nya tand ska fästas på, kommer att ta tid, men ångrar inte en sekund att jag börjat, inte alls kul att va "tandlös" o tänkte på det varje gång jag log eller skrattade

Innan skulle jag aldrig lägga så mycket pengar på mig själv, barnen kom alltid i första hand, och tror att men nästan blir mer nojig när man är ensamstående, för då tänker man att mina barn ska minsann inte sakna något eller ha något sämre än någon annan, så då blev det kanske lite överdrivet åt det andra hållet istället 🤔 

Så nu är det dags att lägga lite pengar på mig själv o en ny tand 👍 

Idag ska jag oxå tvätta allt som Timme ska ha med sig till Toronto. Har fått ett antal sms ang jobb, om jag kanske kunde ställa upp några timmar eller natt...osv 

Det är faktiskt oxå en sak jag blivit bättre på, jag kan säga nej ! innan hade jag så svårt o dom övertalade mig lätt, varje gång satte jag mig i knepiga situationer o fick slå knut på mig själv för att få ihop det. Men har jag bestämt något annat, som idag tvätttid, så är det nej, jobbar nämligen imorgon o på söndag, sen har jag min gäst som ska bo i huset så då klarar jag mig denna vecka 😀

Ut o springa ska jag oxå men tar det lite senare idag, sortera o rensa i Timothy's garderob står oxå på schemat, det är ju inte säkert att han kommer hem igen så då vill jag veta vad han vill att jag sparar o vad som kan lämnas vidare till någon som behöver kläderna bättre. 

Så nu lite havregrynsgröt o en kopp tea, har bestämt mig för att bara dricka en kop kaffe om dagen o den brukar jag ta på eftermiddagen, o då ska det vara en god kopp kaffe, gärna en  Cappuccino ☕️ Innan drack jag ofta en kopp bara för jag skulle bli pigg inte för att jag tyckte det var gott.....men nu är det slut med det, man blir bara pigg för stunden sen blir man ännu tröttare. Va klok jag blivit 😜 Tycker faktiskt man blir klokare med åren, ja 50 + är en kanon ålder ❤️❤️

Presentation


Ett av dom mest spännande ögonblick i mitt liv och det fick jag uppleva med de grabbar som betyder absolut mest för mig ❤️

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<<
Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards